Minőségi konzervek nagy választékával várunk.
Ma is bővült a prémium és szuperprémium konzerv választékunk.
A konzerveket alapvetően két nagy csoportra szoktuk osztani, vagyis pástétomos és szószos termékekre.
A szószos termékek esetében valamilyen lében, vagy sűrűbb szószban úszkálnak a finom falatok. Előnye, hogy a konzervből könnyen kiönthető az eleség. Hátránya, hogy a sok folyadék miatt maximum 40% hústartalom lehet benne.
A szuperprémium termékek általában pástétomos kivitelben készülnek. Ez esetben a termék állaga sokkal sűrűbb és így akár 70% hústartalmat is garantálhat a gyártó.
Ne felejtsük el, hogy nem csak a hústartalom a mérvadó. A gyártónak komoly figyelmet kell fordítania az egyéb összetevők arányára, de ami még fontosabb, a fő alapanyag megfelelő minőségére.
Sok kutyatulajdonos csirke allergiára panaszkodik. Természetesen rengeteg csirkementes termékünk van, de sokszor kiderül, hogy a kutya nem kifejezetten a csirkére allergiás, hanem a rossz körülmények között nevelt, illetve túlgyógyszerezett alapanyagból származó csirkére.
Vevőink figyelmét mindig felhívjuk, hogy száraz eleséggel sokkal gazdaságosabb az etetés. Arányaiban véve egy nedves tápból háromszor-négyszer annyit kell adni kedvencünknek, mint száraz eleségből. Emellett a száraz falatok ropogtatása egészséges a fogak és a fogíny számára is.
Ha mégis a nedves eleség mellett döntenétek, a prémium és szuperprémium minőségben biztos nem csalódtok 🙂